20 w - Translate

ဆောက်လုပ်ရေးလောကကို ပြောင်းလဲပစ်လိုက်တဲ့ သေးငယ်တဲ့တီထွင်မှုလေး
၁၉၅၈ ခုနှစ်မှာ ဂျာမန်တီထွင်သူ Artur Fischer က ဆောက်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းကို အပြီးတိုင် ပြောင်းလဲသွားစေခဲ့တဲ့ သေးငယ်ပေမယ့် တော်လှန်ရေးဆန်တဲ့ Fischer plug ကို မိတ်ဆက်ခဲ့ပါတယ်။
ဒီရိုးရှင်းတဲ့ ပလတ်စတစ်အတုံးလေးက ကွန်ကရစ်၊ အုတ်၊ သို့မဟုတ် ထုံးဂေါ်နဲ့ ပြုလုပ်ထားတဲ့ နံရံတွေမှာ ဝက်အူတွေကို လုံခြုံစွာ တပ်ဆင်နိုင်စေခဲ့ပြီး ဆောက်လုပ်ရေးနဲ့ အိမ်ပြုပြင်မွမ်းမံရေးမှာ ကြာရှည်စွာ ဖြစ်နေတဲ့ ပြဿနာကို ဖြေရှင်းပေးခဲ့ပါတယ်။
ဒီပလပ်က ဝက်အူထည့်လိုက်တဲ့အခါ ပွလာပြီး နံရံထဲမှာ ခိုင်မာတဲ့ ဖိအားကို ဖန်တီးပေးပါတယ်။
ဒီပလပ်ကို မတီထွင်ခင်က စင်တွေ၊ တပ်ဆင်ပစ္စည်းတွေလို ပစ္စည်းတွေကို နံရံမှာ တပ်ဆင်တာဟာ ခက်ခဲပြီး စိတ်မချရတဲ့ လုပ်ငန်းစဉ်တစ်ခုဖြစ်ခဲ့ပြီး အထူးကျွမ်းကျင်မှု သို့မဟုတ် နည်းပညာတွေ လိုအပ်လေ့ရှိပါတယ်။
Fischer plug ရဲ့ ရိုးရှင်းပြီး ထိရောက်မှုက ချက်ချင်းအောင်မြင်မှုရရှိစေခဲ့ပြီး ပညာရှင်တွေရော၊ DIY ဝါသနာရှင်တွေပါ စီမံကိန်းတွေကို လွယ်ကူစွာ အပြီးသတ်နိုင်စေခဲ့ပါတယ်။
ဈေးသက်သာပြီး အသုံးဝင်လွန်းတာကြောင့် ကမ္ဘာတဝှမ်းမှာ ဘီလီယံချီပြီး ရောင်းချခဲ့ရပြီး နေရာတိုင်းက ကိရိယာဘူးတွေမှာ မရှိမဖြစ် ပစ္စည်းတစ်ခု ဖြစ်လာခဲ့ပါတယ်။
Artur Fischer ရဲ့ တီထွင်မှုဟာ တပ်ဆင်ရေးနည်းပညာကိုသာ တော်လှန်ပြောင်းလဲစေခဲ့တာ မဟုတ်ဘဲ အဆင့်မြင့် ကျွမ်းကျင်မှုတွေ မလိုအပ်ဘဲ ဘယ်သူမဆို ပစ္စည်းတွေကို လုံခြုံစွာ တပ်ဆင်နိုင်အောင် ဆောက်လုပ်ရေးလုပ်ငန်းကို လူထုလက်ထဲ ရောက်ရှိစေခဲ့ပါတယ်။
ဆယ်စုနှစ်တွေ ကြာလာတဲ့အထိ Fischer plug ဟာ အရေးပါတဲ့ တီထွင်မှုတစ်ခုအဖြစ် ရှိနေဆဲဖြစ်ပြီး တီထွင်မှုသေးသေးလေးတွေဟာ စက်မှုလုပ်ငန်းတွေနဲ့ နေ့စဉ်ဘဝအပေါ် ကြီးမားတဲ့ သက်ရောက်မှု ရှိနိုင်တယ်ဆိုတာကို သက်သေပြနေပါတယ်။

image

🍰ဒူးရင်းသီးပူတင်း🍮

ဆိမ့်နေအောင် စားလို့ကောင်း မွှေးနေလို့ ထပ်စားချင်အောင်ကို စွဲဆောင်မှုကောင်းလှတဲ့ ဒူးရင်းသီးပူတင်းလေးပါ။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ (၃ ခုစာအတွက်)
၁။ ကွကျဥ - ၃ လုံး
၂။ နွားနို့ - ၁ ခွက်ခွဲ
၃။ နို့ဆီ - ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း
၄။ နွှာထားသော ဒူးရင်းသီးအသား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၅။ ဂျုံမှုန့် - ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
( ၁ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon= 15 ml )

ပြုလုပ်နည်း
၁။ ပါဝင်သောပစ္စည်းများအားလုံးကို ဖျော်ရည်ဖျော်စက် (blender) ထဲထည့်ရ်ျ အားလုံးတသားထဲဖြစ်ပြီး ညက်နေအောင်ကြိတ်ပါ။
၂။ ပူတင်းလုပ်မည့်ခွက်တွေကို ဆီသုတ်ထားပါ။
၃။ ပူတင်းအနှစ်ရည်များကို ပူတင်းခွက်တွေထဲကို အညီအမျှထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် ရေနွေးငွေ့ဖြင့် ၁၀ မိနစ်မှ ၁၅ မိနစ်ခန့်ထည့်ပေါင်းပါ။
၄။ အနံ့ကော အရသာပါပြည့်စုံနေတဲ့ ဒူးရင်းသီးပူတင်းကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

image

景东(သဘာဝရိပ်သာ)

imageimage
+4
20 w - Translate

The Ritual 2017

image
//