Khine Su Zin shared a post  
23 w

23 w

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
image
image
image
23 w - Translate

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
23 w - Translate

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
23 w - Translate

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
23 w - Translate

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
23 w - Translate

ချစ်စရာလေးကွာ 🤩

#cutepet

image
image
image
image

Block ပြန်ဖြည့်ပီး video call ခေါ်သောအခါ

image

ကြက်ဥပူတင်း ပြုလုပ်နည်း
━━━━━━━━━━━
(၁ဘန်းစာအချိုးကိုပဲရေးထားပါ
တယ်ပုံထဲကတော့ ၂ဘန်းလုပ်ထားလို့ပါ)

ကြက်ဥ= ၁၀လုံး(အနေတော်အရွယ်)
သေးရင် ၁လုံးပိုထည့်
နွားနို့ = ၁လီတာ
သကြား= ၁၀ကျပ်သား
ဂျုံမှုန့် = ၅ဇွန်း(ထမင်းစားဇွန်း)
ဆား= လက်ဖက်ရည်ဇွန်းတဝက်
ဗနီလာနံ့= ၁စက်
(မရှိရင် custard powder တဇွန်းလောက်
ထည့်ပါ)ကြက်ဥရဲ့ အနံ့မထွက်အောင်
ထည့်တာပါ
ထောပတ် =၁ဇွန်း(ထမင်းစားဇွန်း)

အရင်ဆုံး ကြက်ဥကို ကြေအောင်
ခေါက်မွှေပါ
သကြားနဲ့ နွားနို့ ဆားရောပြီး ၁၀မိနစ်
လောက်ထပ်မွှေပါ
ဂျုံ မှုန့်ကို ဇကာနဲ့ စစ်ပြီး ရောမွေပါ
အဖတ်တွေမဖြစ်အောင်ပါ
ဖုတ်မယ့်ဘန်း ကို ထောပတ်၁ဇွန်းနဲ့
နှံ့အောင်သုတ်ထားပါ
အိုးထဲထည့် မီးနဲနဲလေးနဲ့ ကြက်ဥရည်
ပျစ်လာအောင်ကျိုပါ
အဆက်မပြတ်မွေနေရပါမယ်
ဗနီလာ တစက်လောက်ထည့်ပါ
မိနစ် ၂၀လောက်
ကျိုရပါတယ် ပျစ်လာရင် ဖုတ်မယ့်ဘန်း
၉+၁၁လက်မ ထဲထည့် အပူချိန် ၁၆၀ံ
စင်တီဂရိတ် မိနစ်၃၀ဖုတ်ပါ
နီရောင်သမ်းလာရင် အအေးခံပါ
လုံးဝအေးသွားမှ ရေခဲသေတ္တာထဲ ၁နာရီ
လောက်ထည့်ပါ
မုန့်ဖြတ်ရတာ ပိုလွယ်ပါတယ်

image

သူ - he
စိမ်း - green
ဆန် - rice
သူစိမ်းဆန် - he green rice

image

အပျင်းပြေကြည့်ရင်း

//