ရှာဖွေပါ။ ပို့စ်များExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
ဒင်ဟို နဲ့ ဘောလုံးရူးသွပ်မူ
ဟိုတလောက ပိုစ့်တစ်ခုမှာ ဖတ်လိုက်ရတာ ဘောလုံးဂိခ့် ဖြစ်ခြင်းရင် ဒင်ဟိုကို ကြိုက်ကျတယ်။ ကျွန်တော်ရဲ့ ထာ၀ရ အကြိုက်ဆုံး ကစားသမားက မက်ဆီ နဲ့ ရိုနယ်ဒို မဟုတ်ပဲ ဒင်ဟိုပါပဲ ဂိခ့် ဖြစ်ခြင်းလို့တော့မဟုတ်ဘူးဗျ။
ငယ်ငယ်က JXV MP4 လေး စပြီး၀ယ်တုန်း ဆိုင်က ထည့်ပေးလိုက်တယ့် ဘောလုံး ဗီဒီယိုကစတယ့် ဇတ်လမ်းပါပဲ။ဒင်ဟိုကို နိက် ဖိနပ်ကို ဘဲလေးတစ်ပွေယူလာပေးတယ် အဲ့ဒါကို ပြောင်း၀တ်ပြီး ဘားတန်းကြီးပဲ လှိမ့်ကန်ပြတယ် ကျွန်တော် သိပ်သဘောကျတယ် မြင်မှ မမြင်ဖူးတာကို။ ဘောလုံးနဲ့က တော့ အဖေ့ကြောင့် ရင်နှီးတယ်ဆိုပေမယ့် လူတစ်ယောက်ရဲ့ ခြေထောက်က ဒါတွေလုပ်လို့ရပါလားဆိုတာ သူနဲ့ ပိုသိလားတယ်ဆိုလည်းမှန်တယ်။ သူအကြောင်းရှာဖတ် ဗီဒီယို ၀ယ်ထည့် သူကြေညာတွေ ကြည့်ပြီးနောက် ဘောလုံး "အနှပညာ" သမားဆိုတာ ကို ပိုနားလည်လာတယ်။ ကံကောင်းတာ က အခုခေတ်လို အရာရာ နည်းစနစ် ဆိုတာထပ် ကစားသမားတွေမှာ လွတ်လပ်ခွင့် ရှိတယ့်အချိန်ကို ဖြတ်သန်းတယ့် အချိန်မှာ ကြည့်ခွင့်ရတယ့်အတွက်လည်း ကျေနပ်တယ်။ ဒင်ဟိုက တော့ ကျွန်တော့် အတွက် ကြည့်နေရုံနဲ့ ကျေနပ်နေရတယ့် ကစားသမားတစ်ယောက်ဆိုလည်း မမှားပါဘူး
"ထောပတ်ဘိန်းမုန့်ပြုလုပ်နည်း"
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ဆန်ကြမ်း – ၂ ခွက်
ရေ – ၁ ခွက်
ထန်းလျက် – ၁၀ ကျပ်သား
ဖီးကြမ်း ငှက်ပျော မှည့်မှည့် – ၁ လုံး
မုန့်ဖုတ် ဆိုဒါ – ၁ ဇွန်း (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း)
ဆား – ပါသည်ဆိုရုံ
ထောပတ် – အနည်းငယ်
မြေပဲစိမ်း – အနည်းငယ် ( ပါးပါးလှီး)
ဘိန်းစေ့ – အနည်းငယ်
အုန်းသီးပါးပါးလှီး – အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း
ဆန်ကိုရေဆေးပြီး တစ်ညအိပ် ရေစိမ်ထားပါ။ ရေစစ်ပြီး ရေ နဲ့ ရောပြီး ပျစ်နေအောင် ကြိတ်ပါ။
ထန်းလျက်ရည်ကို ရေအနည်းငယ်နဲ့ အတူ ညောင်စေးတန်းအောင် ကျိုပေးပါ။
ကြိတ်ထားတဲ့ မုန့်နှစ်ရည်ထဲသို့ ထန်းလျက်ရည် ၊ ဆား ၊ ဆိုဒါမှုန့်၊ ငှက်ပျောသီးတွေကို ရောထည့်ပြီး ညှက်နေအောင် ပြန်ကြိတ်ထားပါ ။ အနည်းဆုံး(၃) နာရီခန့် အချဉ်ဖောက် လာစေရန် ထားပေးရပါမည်။
ဆန်မှုန့်ကို ချက်ချင်း အသုံးပြုသူများ ကတော့ မုန့်နှစ်ရည် စပ်ပြီး အနည်းဆုံး (၁၀) နာရီခန့် ထားပေးမှ အချဉ်ဖောက်ရန် အချိန် လုံလောက်ပါမည်။
မုန့်ဖုတ်တဲ့ ဘိန်းမုန့်အိုးကို ထောပတ်သုတ်ပါ ။ ပူလာပြီဆိုရင် မုန့်နှစ်ရည် လောင်းထည့်ကာ ၂ မိနစ်ခန့် ကြာမှ အုန်းသီး ၊ မြေပဲစိမ်း အဖတ်လေးများ ၊ ဘိန်းစေ့ဖြူးကာ အဖုံးပိတ်ပြီး နှပ်ထားပါ။
အောက်ဖက်မုန့်သား ကျက်ပြီဆိုမှ ဇွန်းပြားလေးနဲ့ ကော်ပြီး ထောပတ် အနည်းငယ် ထပ်ဖြည့်ပြီး ဟိုဖက် ၊ ဒီဖက်လှည့်ပြီး ရွှေညိုရောင် ရအောင် ဖုတ်ပေးရပါမည်။
.