43 w - Translate

ပေါက်လား....🙃

image
43 w - Translate

ဘုန်းမောက်တိုက်စစ်မှူး ကလွိုက်ဗက် ပင်နယ်တီဟတ်ထရစ်ရ ပထမဆုံးကစားသမားဖြစ်လာ

ဘုန်းမောက် ကွင်းလယ်တိုက်စစ်ကစားသမား ကလွိုက်ဗက်ဟာ ပရီးမီးယားလိဂ်သမိုင်းမှာ ပင်နယ်တီ ဟတ်ထရစ် ၃ ဂိုးသွင်းနိုင်တဲ့ ပထမဆုံးကစားသမားဖြစ်လာခဲ့ပါတယ်။

စနေနေ့က ကစားခဲ့တဲ့ ဝုဗ်အသင်းနဲ့ပွဲစဉ်မှာ ဘုန်းမောက်အသင်းက ၄ ဂိုး ၂ ဂိုးနဲ့အနိုင်ရခဲ့ပြီး ဟော်လန်ကစားသမား ကလွိုက်ဗက်က ပင်နယ်တီ သုံးဂိုးသွင်းယူခဲ့တာပါ။
ကလွိုက်ဗက်ဟာ တိုက်စစ်မှူး အီဗန်နယ်ဆင်ကြောင့်ရရှိတဲ့ ပင်နယ်တီ ၃ ကြိမ်ကို ကန်သွင်းပြီး မှတ်တမ်းသစ်တင်နိုင်ခဲ့တာပါ။


ပရီးမီးယားလိဂ်ရဲ့ သမိုင်းမှာ မှတ်တမ်းတင်ခံရလို့ ဂုဏ်ယူဝမ်းမြောက်မိပြီး ပင်နယ်တီကန်သွင်းမှုကို အသင်းရဲ့ ဂိုးသမား ကတ်ပါနဲ့ လေ့ကျင့်ခွင့်ရတာကလည်း ပင်နယ်တီကန်သွင်းမှု စွမ်းရည်တိုးတက်လာစေကြောင်း ကလွိုက်ဗက်က ပြောသွားပါတယ်။
DVB

image
43 w - Translate

Best gaming chair 🤣

image
43 w - Youtube

43 w - Translate

ဘယ်သူတွေ ဘယ်လောက်မြတ်သွားကြပြီလဲ
ဘယ်လောက်စောင့်လိုက်ရလဲဗျ။ သိပ်မကြာရင် တစ်ယောက်နှစ်ယောက်လောက် စမ်းကြည့်ချင်လို့ 😁

43 w - Translate

1 Dec 24
ယနေ့ ငွေဈေး၊ ရွှေဈေး
```````````````````````````````````

USD Buy - MMK 4,370
USD Sell - MMK 4,470
EUR Buy - MMK 4,615
EUR Sell - MMK 4,735
SGD Buy - MMK 3,310
SGD Sell - MMK 3,380
THB Buy - MMK 127.39
THB Sell - MMK 130.72
JPY Buy - MMK 29.04
JPY Sell - MMK 29.80
MYR Buy - MMK 980
MYR Sell - MMK 1,007
CNY Buy - MMK 602
CNY Sell - MMK 618

Gold Price
၁၅ ပဲရည် ၁ကျပ်သား - MMK 5,760,000
၁၆ ပဲရည် ၁ကျပ်သား - MMK 6,120,000

*** အထက်ပါဈေးနှုန်းများမှာ အချိန်နှင့်တပြေးညီပြောင်းလဲနိုင်ပါသည်။***
Source: Myanmar Market price application

image

(69)ကြိမ်မြောက်
ထီပေါက်စဥ်ပေါင်းချုပ်

image

(69)ကြိမ်မြောက်
ထီပေါက်စဥ်ပေါင်းချုပ်

image

(69)ကြိမ်မြောက်
ထီပေါက်စဥ်ပေါင်းချုပ်

image

တုံယမ်းဟင်းရည်ချက်နည်း

ချစ်မောင်နှမတွေကို ဒီနေ့ ထိုင်းဟင်းလျာဖြစ်တဲ့

တုံယမ်းဟင်းရည်သောက်ချက်နည်းလေး လက်ဆင့်ကမ်းပါရစေ။

တကယ်တော့ တုံယမ်းဟင်းဆိုတာ ထိုင်းနိုင်ငံမှာ နာမည်ကြီးတဲ့

အစားအစာတစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။

အရမ်းလွယ်ပါတယ်။

လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေကို အရင်ပြောပြပါရစေနော်။

ပုဇွန်၊

မှို၊

ခရမ်းချဉ်သီး၊

တုံယမ်းအနှစ် (တုံယမ်းအနှစ်ကိုတော့ ၀ယ်ရတာ လွယ်ပါတယ်)၊

သံပုရာသီး၊

ငံပြာရည်၊

စပါးလင်၊

ရှောက်ရွက်၊

နံနံပင် စတာတွေပါ။

ပြုလုပ်နည်း
___________

ပထမဦးဆုံး ပုဇွန်ကိုင်ရပါတယ်။ အခွံနွှာ၊ အမြီးလေးချန်ထား၊

ပြီးတော့ ကျောဘက်ကနေ ခွဲပြီးတော့ နောက်ချေးထုတ်

သန့်စင်ပြီးတော့ ရေစစ်ထားပါ။

မှိုတွေကို ရေဆေးပြီး လိုချင်တဲ့ ပုံစံလေးတွေဖြစ်အောင် လှီးထားပါ။

သံပုရာရည်ညှစ်ထားပါ။

စပါးလင်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။

ခရမ်းချဉ်သီးကို ရေဆေးပြီးတော့ အစိပ်လေးတွေ စိပ်ထားပေးပါ။

နံနံပင်လေးကို ရေဆေးထားပြီး မထူမပါး လှီးထားပေးပါနော်။

အားလုံးအဆင်သင့်ဖြစ်ပြီဆိုရင်တော့ မီးဖိုပေါ် အိုးတင်၊

ပြီးတော့ ရေထည့်ပြီး တည်ပါ။

ရေနွေးဆူပြီ ဆိုတာနဲ့ တုံယမ်းအနှစ်တွေ ထည့်ပါတယ်။

အနှစ်ပမာဏကတော့ ကိုယ်စားနိုင်သလောက် အစပ်နှုန်းကို ကြည့်ပြီး

ထည့်ပေါ့နော်။

စပါးလင်ထည့်၊ ပြီးရင် ပုဇွန်ထည့်ပြီး ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်စောင့်ပါနော်။

ဟင်းအိုးဆူပြီဆိုရင်တော့ မှိုထည့်ပါ။

မှိုထည့်ပြီးရင်လည်း ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်တည်ထား၊

ဆူပြီဆိုရင်တော့ ခရမ်းချဉ်သီးလှီးထားတာတွေထည့်၊

ဟင်းအိုးဆူအောင် ဆက်စောင့်၊

ဆူလာပြီဆိုရင် ငံပြာရည်၊ သံပုရာရည်ထည့်၊ အပေါ့အငံမြည်း၊

ကိုယ်စိတ်ကြိုက် အရသာတွေ့ ပြီဆိုရင်တော့

အပေါ်ကနေ ရှောက်ရွက်ထည့်၊ နံနံပင်လေးအုပ်လိုက်ရုံပါပဲနော်

image