#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd

image

#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd

image

#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd

image

#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd

image

#မာလာရှမ်းကော (၃)နည်း
#ပိတ်ရက်လေး အိမ်မှာ မာလာရှမ်းကော လုပ်စားကြရအောင်
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ foodie လေးတွေဖို့ အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေး မျှဝေပါမယ်နော်။ ဆိုင်ကမာလာရှမ်းကောက အစပ်အဟပ်တည့် စားလို့ကောင်းတာမှန်ပေမယ့် တန်ပါတယ် ဆိုတဲ့ဆိုင်တောင် စျေးကမနည်းပေးရပါတယ်။ ဘတ်ဂျက်ချွေတာချင်တဲ့ နေ့တွေမှာ အောက်ကနည်း အတိုင်းလေး လုပ်စားကြည့်ကြရအောင်။
#ပါဝင်ပစ္စည်း
အဓိက –> အနှစ်ထုပ်ပါ။ City Mart တွေမှာ ရနိုင်ပါတယ်။ အစားများပြီး အဆင်ပြေတဲ့တံဆိပ်က မာလာရှမ်းကော ပုံပါတဲ့ တရုတ်စာတွေနဲ့ တံဆိပ်ပါ။ အထုံမကြိုက်သူတွေက ဆိုင်မှာ မဝယ်ခင်သေချာမေးပေးပါ။
အသီးအရွက် –> ကိုယ်စားချင်တဲ့ အသီးအရွက်တွေထည့်လို့ရပါတယ်။ အရမ်းတော့မများပါစေနဲ့။ မှိုနဲ့ ဂေါ်ရခါးညွှန့်တွေက မာလာရှမ်းကော နဲ့ လိုက်ဖက်ပါတယ်။
အသား –> အသားက ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ ပင်လယ်စာကြိုက်တာရွေးချယ်ပါ။
ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား ထုံချိုင်းအသားတုတွေလည်း အဆင်ပြေတာထည့်လို့ရပါတယ်။
အပေါ်ကစားချင်တာလေးတွေ ရွေးပြီးပြီဆိုရင် ဆီသတ်ဖို့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေစုပြီးပြီဆိုရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ပါမယ်။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နာရီဝက်စိမ်ပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ ဒါဆို ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး မွစာကြဲသွားရင် စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အသားဖြတ်စက်ရှိမယ်ဆိုရင် ပါးပါးကလေးတွေလွှာပါ။ အသားဖြတ်စက်မရှိရင် အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ရပါ။
ပြီးရင် ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
ခေါက်ဆွဲထည့်မယ်ဆိုရင် ပြုတ်ပြီး ရေအေးစိမ်ထားပေးပါ။ အသားတွေဆီသတ်ပြီး အရွက်တွေမထည့်ခင်မှာ ခေါက်ဆွဲကိုထည့်ပေးပါ။ ဒါဆိုရင် ဘတ်ဂျက်သက်သာပြီး မိသားစု၊ သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ အဝစားနိုင်မယ့် မာလာရှမ်းကောလေးရပါပြီ။
#credit Taste Window
*********************&
မာလာရှမ်းကောဆိုတာနဲ့ သွားရည်ကျနေတဲ့ အစားတလိုင်းတွေအတွက် အိမ်မှာစမ်းပြီး လုပ်စားဖို့ မာလာရှမ်းကော လုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ မာလာအနှစ်ထုပ်၊ အသီးအရွက်များ၊ ကြက် (သို့) ဝက် (သို့) ပင်လယ်စာ မိမိကြိုက်တာရွေးချယ်ထားပါ။ ခေါက်ဆွဲနဲ့ အခြား အသားတုတွေကိုလည်း အဆင်ပြေသလို ကြိုက်တာထည့်လို့ရပါတယ်။
ဆီသတ်ဖို့အတွက် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးအခြောက်တောင့်တွေကိုပြင်ဆင်ပါ။ ပြီးရင် အသီးအရွက်နဲ့ အသားတွေကို ပြင်ဆင်ထားပါ။
အသီးအရွက်တွေကိုရေစင်စင်ဆေးပေးပါ။ ရေ လေးငါးထပ်ကို ရေများများနဲ့ဆေးပါ။ မှိုတွေကိုရေစစ်ထားပါ။ အရွက်စိမ်းတွေကို ဆိုင်မှာအတိုင်း စိမ်းစိမ်းလေးစားချင်ရင် ဆားရည်နဲ့ နာရီဝက်ခန့် စိမ်ထားပါ။ စိမ်ပြီးသားကိုရေစစ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲ ဆယ်ငါးမိနစ်ခန့်ထားပေးပါ။ သို့မှသာ ရေနွေးဖျောပြီးလည်း စိမ်းစိမ်းကြွပ်ကြွပ် အရွက်လေးတွေကို ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အရွက်တွေကို လှီးချွတ်ရင် အရမ်းမသေးသွားဖို့ သတိထားပေးပါ။ အရမ်းသေးပြီး ကြေမွသွားရင်တော့ စားမကောင်းတော့ပါ။
အသားတွေကို အညှိအချွဲတွေဖယ်ပြီး ရေစင်စင်ဆေးပါ။ အတုံးသေးသေးလေးတွေတုံးပေးပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုတော့ မလိုအပ်တာဖယ်ပြီးရင်ရပါပြီ။ လှီးဖြတ်စရာမလိုပါ။ အသားတွေကို လည်း ရေနွေးတစ်ထပ်ဖျောပေးပါ။ မပြုတ်ပါနဲ႕။
ပြီးရင် ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ငရုတ်သီးတွေထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါမယ်။ ဆီကို အသားနဲ့အသီးအရွက် ပမာဏပေါ်မူတည်ပြီး ရွှဲရွှဲထည့်ပေးပါ။ ဆီသတ်ရင်းမွှေးလာရင် အသားတွေကို အရင်ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်ထုပ်ထဲက အနှစ် အနည်းငယ်ကို ထည့်ပြီး နာနာမွှေပါ။ ပင်လယ်စာတွေကိုကြာကြာဆီသတ်ရင် မာပြီး စားမကောင်းတတ်ပါဘူး။ အသားတွေကို စိတ်ကြိုက် ဆီသတ်ပြီးရင် မှိုတွေထည့်ပါ။ ပြီးရင် အရွက်တွေထည့်ပြီး အနှစ်ထပ်ထည့်ပါ။ အနှစ်ကိုတစ်ခါတည်းမထည့်တာက နောက်ထည့်တဲ့အရွက်ထဲအနှစ်မဝင်ပဲ အရင်ထည့်တဲ့အသားတွေပဲလေးသွားတတ်ပါတယ်။
#crd_to_owner_with_respectcrd

image
image
image
image
39 w - Translate

အမှတ်မထင် ဝင်ရောက်ခဲ့တဲ့
လေပြေလေးက အေးချမ်းပါတယ်။
ခက်တာက ဟာတာတာနဲ့ကျန်ခဲ့တာပဲ.....
#စာတို

Apu Lay shared a post  
39 w

39 w

ဆိုတော့ Step by Step အစဉ်အတိုင်း ဘယ်လိုလိမ်းရမလဲဆိုရင်...

အရင်ဆုံး Cleansing step လာမယ်။ မနက်ခင်းဆို facial foam တမျိုးတည်းသုံးရပေမဲ့ ညဘက်ဆိုရင် double cleansing အနေနဲ့ 1st step cleanser (cleansing oil/balm, micellar water) သုံးပြီး နောက်ကနေ သုံးနေကျ facial foam လိုက်သုံးပေးရတယ်။

Cleanse လုပ်ပြီးရင်တော့ နောက်ကနေ toner, essence, serum, ampoule စသဖြင့် လိုက်ပေးရတယ်။ ဒီ steps တွေကိုသုံးတဲ့အခါ သိထားရမှာက ဘာပြီးရင်တော့ ဘာလိမ်းရမယ်ဆိုပြီး တရားသေမှတ်ထားလို့မရဘူး။ ဆိုလိုတဲ့အဓိပ္ပာယ်က အရည်အပျစ်အကျဲပေါ်မူတည်ပြီးပဲ အရည်အကျဲဆုံးကနေ စလိမ်းပေးရမယ်။

ဥပမာ - ampoule က texture အကျဲဆုံးဆိုရင် မျက်နှာသစ်ပြီးတာနဲ့ ampoule ကိုအရင်လိမ်း, toner ကအရည်အပျစ်ဆုံးဆိုရင်တော့ toner ကိုနောက်ဆုံးမှပဲ လိမ်းပေးပေါ့နော်။ အဲ့လိုမျိုးလိမ်းပေးတဲ့အခါ skincare တွေက အသားအတွင်းပိုင်းထိစိမ့်ဝင်ပြီးတော့ အာနိသင်ကောင်းပိုရစေတယ်။

အဲ့ဒီ steps တွေပြီးသွားရင်တော့ နောက်က moisturizer လိုက်ပေးရမယ်ပေါ့နော်။ Night time routine မှာတော့ moisturizer နဲ့တင်အဆုံးသတ်ပြီး Day time routine မှာဆိုရင်တော့ နောက်က sunscreen လိုက်လိမ်းပေးဖို့လိုတယ်။ ကိုယ်က makeup ဘာညာလိမ်းမယ်ဆိုရင်တော့ sunscreen ပြီးမှ လိမ်းရမယ်ပေါ့နော်။

Additional steps တွေအနေနဲ့ eye cream သုံးမယ်ဆိုရင် moisturizer မတိုင်ခင် လိမ်းပေးလို့အဆင်ပြေတယ်။ Wash off masks တွေ peeling တွေသုံးမယ်ဆိုရင် မျက်နှာသစ်အပြီး သုံးပေးရုံပါပဲ။ Toner လိမ်းလိမ်း မလိမ်းလိမ်းရပါတယ်။

#crd

image

image
39 w - Translate

ဆိုတော့ Step by Step အစဉ်အတိုင်း ဘယ်လိုလိမ်းရမလဲဆိုရင်...

အရင်ဆုံး Cleansing step လာမယ်။ မနက်ခင်းဆို facial foam တမျိုးတည်းသုံးရပေမဲ့ ညဘက်ဆိုရင် double cleansing အနေနဲ့ 1st step cleanser (cleansing oil/balm, micellar water) သုံးပြီး နောက်ကနေ သုံးနေကျ facial foam လိုက်သုံးပေးရတယ်။

Cleanse လုပ်ပြီးရင်တော့ နောက်ကနေ toner, essence, serum, ampoule စသဖြင့် လိုက်ပေးရတယ်။ ဒီ steps တွေကိုသုံးတဲ့အခါ သိထားရမှာက ဘာပြီးရင်တော့ ဘာလိမ်းရမယ်ဆိုပြီး တရားသေမှတ်ထားလို့မရဘူး။ ဆိုလိုတဲ့အဓိပ္ပာယ်က အရည်အပျစ်အကျဲပေါ်မူတည်ပြီးပဲ အရည်အကျဲဆုံးကနေ စလိမ်းပေးရမယ်။

ဥပမာ - ampoule က texture အကျဲဆုံးဆိုရင် မျက်နှာသစ်ပြီးတာနဲ့ ampoule ကိုအရင်လိမ်း, toner ကအရည်အပျစ်ဆုံးဆိုရင်တော့ toner ကိုနောက်ဆုံးမှပဲ လိမ်းပေးပေါ့နော်။ အဲ့လိုမျိုးလိမ်းပေးတဲ့အခါ skincare တွေက အသားအတွင်းပိုင်းထိစိမ့်ဝင်ပြီးတော့ အာနိသင်ကောင်းပိုရစေတယ်။

အဲ့ဒီ steps တွေပြီးသွားရင်တော့ နောက်က moisturizer လိုက်ပေးရမယ်ပေါ့နော်။ Night time routine မှာတော့ moisturizer နဲ့တင်အဆုံးသတ်ပြီး Day time routine မှာဆိုရင်တော့ နောက်က sunscreen လိုက်လိမ်းပေးဖို့လိုတယ်။ ကိုယ်က makeup ဘာညာလိမ်းမယ်ဆိုရင်တော့ sunscreen ပြီးမှ လိမ်းရမယ်ပေါ့နော်။

Additional steps တွေအနေနဲ့ eye cream သုံးမယ်ဆိုရင် moisturizer မတိုင်ခင် လိမ်းပေးလို့အဆင်ပြေတယ်။ Wash off masks တွေ peeling တွေသုံးမယ်ဆိုရင် မျက်နှာသစ်အပြီး သုံးပေးရုံပါပဲ။ Toner လိမ်းလိမ်း မလိမ်းလိမ်းရပါတယ်။

#crd

image

ထိုင်ဝမ်အရေး တရုတ်ကို တားဆီးနိုင်မည်မဟုတ်ဟု ရှီပြော

ဘေကျင်း၊ ဇန်နဝါရီ ၂

ထိုင်ဝမ်နှင့် ပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးအတွက် တရုတ်၏ အားထုတ်ကြိုးပမ်းမှုကို မည်သူကမျှ တားဆီးနိုင်မည် မဟုတ်ကြောင်း တရုတ်သမ္မတ ရှီကျင့်ဖျင် (Xi Jinping ) က ဒီဇင်ဘာ ၃၁ ရက် နှစ်သစ်ကူး မိန့်ခွန်းတွင် ပြောကြားခဲ့သည်ဟု ရိုက်တာမှ ဖော်ပြခဲ့သည်။

ရှီ၏ မိန့်ခွန်းသည် လူဦးရေ ၂၃ သန်း နေထိုင်သည့် ထိုင်ဝမ်ကျွန်းအတွင်းနှင့် ကျွန်းအပြင်ဘက်တွင် ရှိနေသော ခွဲထွက်ရေး အင်အားစုများကို ပြတ်သားသည့် သတိပေးချက် တစ်ခုအဖြစ် ရှုမြင်ခံခဲ့ရသည်။

ပြီးခဲ့သည့်နှစ်အတွင်း တရုတ်သည် ထိုင်ဝမ်ကျွန်းအနီးသို့ စစ်သင်္ဘောများနှင့် စစ်လေယာဉ်များကို နေ့စဉ်နီးပါး စေလွှတ်ခဲ့ပြီး ထိုင်ဝမ်အပေါ် စစ်ရေးဖိအားများ တိုးမြှင့်ခဲ့သည်။

တရုတ်သည် ထိုင်ဝမ်ကို ၎င်း၏ နယ်နိမိတ်တစ်ခုအဖြစ် ကြေညာထားသော်လည်း ထိုင်ဝမ်အစိုးရကမူ ထိုင်ဝမ် ဒေသခံများကသာ ထိုင်ဝမ်ကျွန်း အနာဂတ်ကို ဆုံးဖြတ်နိုင်ကြောင်း ပြောကြားခဲ့သည်။

"ထိုင်ဝမ် ရေလက်ကြားရဲ့ တစ်ဖက်တစ်ချက်စီမှာ ရှိနေကြတဲ့လူတွေဟာ မိသားစု တစ်စုတည်းပါပဲ။ ကျနော်တို့ မိသားစုရဲ့ အနှောင်အဖွဲ့တွေကို ဘယ်သူကမှ မဖြတ်တောက်နိုင်ပါဘူး။ ပြီးတော့ အမျိုးသားပြန်လည် ပေါင်းစည်း ရေးအတွက် သမိုင်းဝင် ဦးတည်ချက်ကိုလည်း ဘယ်သူကမှ တားဆီးနိုင်မှာ မဟုတ်ပါဘူး"ဟု ရှီက နိုင်ငံပိုင် CCTV ရုပ်သံမှတဆင့် မိန့်ခွန်းပြောကြားခဲ့သည်။

တရုတ်နှင့် ထိုင်ဝမ် ပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးသည် မလွဲဧကန်ဖြစ်ကြောင်းနှင့် နှစ်ဖက်စလုံးတွင် နေထိုင်သူများ သည် တရုတ်နိုင်ငံ၏ ဂုဏ်သိက္ခာအောက်တွင် တူညီသည့် အမြင်များဖြင့် ချည်နှောင်ထားသင့်ကြောင်း ရှီက ပြီးခဲ့သည့်နှစ်က ပြောကြားခဲ့သည့် နှစ်သစ်ကူး မိန့်ခွန်းတွင် ပြောကြားခဲ့သည်။

ထိုင်ဝမ်တွင် ပြီးခဲ့သည့်နှစ် မေလက သမ္မတဖြစ်လာခဲ့သည့် လိုင်ချင်တေ (Lai Ching-te) ကို တရုတ်က ခွဲထွက်ဝါဒီ တစ်ဦးအဖြစ် ယူဆထားပြီး ထိုင်ဝမ်ရေလက်ကြား၌ တင်းမာမှုများ မြင့်တက်ခဲ့သည်။

ဒီဇင်ဘာလက အစောပိုင်းကလည်း တရုတ်သည် အရှေ့တရုတ်ပင်လယ်၊ တောင်တရုတ်ပင်လယ်နှင့် ထိုင်ဝမ်အနီး ဝန်းကျင်ရှိ ရေပြင်များတွင် ကြီးမားသည့် ရေတပ်စစ်ရေး လေ့ကျင့်မှုများ ပြုလုပ်ခဲ့သည်။

လိုင်သည် နိုဝင်ဘာလကုန်နှင့် ဒီဇင်ဘာလ အစပိုင်းတွင် သွားရောက်ခဲ့သည့် ပစိဖိတ်ခရီးစဉ်အတွင်း အမေရိကန်၏ ဟာဝိုင်အီ ပြည်နယ်နှင့် ဂူအမ်ကျွန်းတို့တွင် ခရီးတစ်ထောက် ဝင်ရောက် ရပ်နားခဲ့မှုကို တုန့်ပြန်သည့် အနေဖြင့် တရုတ်က ထိုစစ်ရေးလေ့ကျင့်မှုများ ပြုလုပ်ခဲ့ခြင်းဖြစ်သည်။

Source: ရိုက်တာ

ပုံ - ရှီကျင့်ဖျင်ကို တွေ့ရစဉ်

#centralnewsnaypyitaw

image