2 yrs - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
Like
2 yrs - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
Like
2 yrs - Translate

Nemophila ပန်းလေးရဲ့အဓိပ္ပါယ်က " ကိုယ်မင်းကို ခွင့်လွတ်ပါတယ် " 💙💙💙
(Baby blue eyes)

image
image
image
image
image
Like
2 yrs - Translate

အာလူးချောင်းကြော် (French Fries) (အေးနေလဲ စားလို့ကောင်းတဲ့နည်း)

အာလူးချောင်းကြော်မေးထားတဲ့သူတွေအတွက်ကော အခြားသူငယ်ချင်းတွေအတွက်ကောရေးပေးလိုက်ပါတယ်။
အာလူးချောင်းကြော်က ကြော်နည်းအမျိုးမျိုးရှိတဲ့ထဲက ဒီနည်းကတော့ အေးသွားလဲ စားလို့အရမ်းကောင်းတဲ့နည်းပါ။ အိမ်မှာကြော်တာတော့ အားပေးလွန်းလို့ဓါတ်ပုံရိုက်ဖို့အဲ့တာလေးပဲကျန်တော့တယ်။ အာလူးကြော်က ပူနေတုံးမှာတော့ ဘယ်နည်းနဲ့ပဲကြော်ကြော်စားလို့ကောင်းပါတယ်။ တချို့ကတော့ အလုံးလိုက်ကို ချက်ချင်း လှီးပြီးကြော်တယ်။ တချို့ကရေခဲသေတ္တာအခဲထဲထည့်ပြီးမှ ပြန်ကြော်ကြတယ်။ ရေခဲသေတ္တာအခဲတဲ့ထည့်တဲ့နည်းက တကယ်တော့ ဆိုင်ကြီးတွေမှာ သူတို့ရဲ့မူရင်းနေရာကနေ ယူရတာ အခက်အခဲရှိလို့အခဲရိုက်ပြီးမှ သယ်တာပါ။ အဲတာကိုမှ
ပြန်ကြော်ထားတာပါ။ ပူပူလေးစားမယ်ဆိုရင်တော့ ဘာမှမခဲပဲ ဒီအတိုင်းကြော်နိုင်ပါတယ်။ ဒါမှမဟုတ်
ဖြေးဖြေးချင်းနဲ့တီဗွီကြည့်ရင်းပဲ စားစား အစာပြေစားစား အေးလဲ စားကောင်းတဲ့နည်းကတော့ အခုနည်းလေးနဲ့ကောင်းပါတယ်။ လုပ်စားကြည့်နော်။

ပါ၀င်သောပစ္စည်းများ
၁။ အာလူးအကြီး - ၂ လုံး
၂။ သကြား - ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း (မထည့်လဲရ)
၃။ ဆား - အနည်းငယ်
၄။ ကြော်ရန်ဆီ

ပြုလုပ်နည်း
၁။ အာလူးကို အခွံခွာ အချောင်းလေးတွေလှီးပါ။
၂။ ထို့နောက် ဇလုံတခုထဲတွင်အာလူးထည့် ပြီး ရေအေးကို အာလူးအားလုံးမြုပ်အောင်ထည့်ပါ။ သကြားထည့်ပါ။ (သကြားတွေအရည်မပျော်လဲရပါတယ်။) ရေအေးထဲမှာ အနည်းဆုံး နာရီ ၀က်မှ တနာရီအထိ စိမ်ထားပါ။
၃။ ပြီးလျှင် ရေစစ်ပြီး ရေခြောက်အောင် စက္ကူဖြင့် သေချာသုတ်ပါ။ (တဘက်တခုကို ယူပြီးအာလူးတွေတင်ပြီး တဘက်နဲ့အသာလေးလှိမ့်လိုက်တယ်။ အလွယ်နည်းပေါ့။)
၄။ အာလူးကြော်ရာမှာ ဆီမြုပ်အောင်ကြော်မှ အနောက်တိုင်းနိုင်ငံတွေရဲ့ကြော်နည်းနဲ့တူမှာပါ။ ထို့ကြောင့် ဆီကိုအများကြီးသုံးပါ။ အာလူးကြော်ရန်အတွက် ဒယ်အိုးထဲတွင်ဆီ ထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် မီးဖို ကို medium heat (မီးလျော့) ထားပြီး ၅ မိနစ်ခန့်ထည့်ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် ဆယ်ထားပါ။
၅။ ဆယ်ထားသော အာလူးများကို ဆီစစ်ရ်ျ ဆီခြောက်အောင် လုပ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ်ထဲတွင် အနည်းဆုံး ၃ နာရီ ခန့်ထည့်ထားပါ။ (ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ်အအေးခန်းထဲထည့်ပြီးကြော်ရင် ပိုကြွပ်ပါတယ်။)
၆။ ပြီးလျှင် ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အာလူးချောင်းများကို ပြန်ထုတ်ပြီး ဆီပူပူထဲမှာ ရွှေဝါရောင်သန်းလာသည်အထိကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် ဆီစစ်ပါ။ ဆီစစ်နေတုံး ပူပူလေးမှာ ဆားအနှံ့ဖြူးပြီး နှံ့သွားအောင်ဇကာကိုလှုပ်ပေးပါ။
၇။ ကြွပ်ကြွပ်လေးနဲ့အေးနေလဲ စားလို့ကောင်းနေမယ့် အာလူးချောင်းကြော်ကို ခရမ်းချဉ်သီးဆော့၊ ငရုတ်ကောင်းတို့နဲ့သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like
2 yrs - Translate

စိတ်ကြည်နူးစေသော အခိုက်အတန့်လေး ✨✨✨

image
Like