Discover postsExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
#ကြက်သားကင်နဲ့ဝက်သားကင် တွေကို
အနံ့လေးမွှေးပြီးအရသာလဲရှိနေအောင်
ဘယ်လိုအရသာနှပ်ကင်ရမယ်ဆိုတာကို
မင်မင့်နည်းလေးမျှဝေပေးမယ်နော်
အချဉ်ဖျော်စပ်နည်းလေးလဲပါတယ်နော်
အခုမင်မင်မျှဝေပေးမှာကဝက်သား ၅၀ သား
ကြက်တစ်ပိဿာစာအချိုးစားအတွက်ပါလို့
ကြက်သားပဲဖြစ်ဖြစ် ဝက်သားပဲဖြစ်ဖြစ်
၁။ ဆန်အရက် - ရေသန့်ဖုံးသေး ၂ ဖုံး
၂။ တရုတ်မဆလာ - လဖက်ဇွန်း ၄ ဇွန်း
၃။ လျှာထုံမှုန့် - လဖက်ဇွန်း ဇွန်းတစ်ဝက်
၄။ ပဲငံပြာရည် - ထမင်းစားဇွန်း ၄ ဇွန်း
ဂျင်း/ကြက်သွန်ဖြူထောင်းအရည်နဲ့
ဆား/ဟင်းချိုမှုန့်အနည်းငယ်တို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေအားလုံးကိုရောနယ်ပြီးရင်
အဖုံးပါတဲ့ဗူးထဲလုံအောင်ပိတ် ရေခဲသေတ္တာထဲ
၁ ညလောက်နှပ်ထားပြီးမှကင်စားရင်တော့
ဆိုင်ကြီးတွေမှာကင်တဲ့အသားကင်မျိုးလေး
အနံ့မွှေးမွှေး အရသာရှိရှိစားရမှာဖြစ်ပါတယ်ေနာ်။
#ကင်တဲ့အခါမပြုတ်ပဲအစိမ်းတိုင်းပဲကင်ပါ။
ကြက်သားဆိုအရင့်ကိုမသုံးပါနဲ့နော်။
#ရှမ်းကြက်/အိမ်ကြက်/CP ကြက်နဲ့ကင်ပါ။
အချဥ်ရည်စပ်နည်း
ကြက်သွန်ဖြူ-ငရုတ်သီးနုတ်နုတ်စင်း
ပဲငံပြာရည်-ဆား-ဟင်းချိုမူန့်ထည့်
သံပုရာသီး-ရေသန့်အနည်းငယ်
ခပ်ပျစ်ပျစ်လေးဖျော်ပြီအသားကင်နဲ့ကအလိုက်ဖက်ဆုံးပါဘဲနော်..
လှပသော နှုတ်ခမ်းများကို ပိုင်ဆိုင်နိုင်မယ့် နည်းလမ်း ကောင်းများ
၁။ ရေ အမြောက်အမြားသောက်ပါ။
၂။ နှုတ်ခမ်းကို လျှာနဲ့ လျက်တဲ့ အကျင့်ကို ချက်ခြင်း ရပ်လိုက်ပါ။
၃။ လိုအပ်ချိန်တိုင်း ချေးချွတ်ပါ။
၄။ နှုတ်ခမ်းတွေကို ကာကွယ်ဖို့ မမေ့သင့်ပါဘူး။
၅။ ခြောက်တဲ့ နှုတ်ခမ်းနီတွေကို အသုံးပြုသင့်သလား။
၆။ သဘာဝအတိုင်း ပန်းရောင်သန်းတဲ့ နှုတ်ခမ်းရရှိဖို့ ဘာလုပ်သင့်ပါသလဲ။