ရှာဖွေပါ။ ပို့စ်များExplore captivating content and diverse perspectives on our Discover page. Uncover fresh ideas and engage in meaningful conversations
အောက်တိုဘာ - ၂၀ ရက်
#ရွှေဈေး
-ကမ္ဘာ့ရွှေဈေး
တအောင်စ ၂၇၂၁ ဒေါ်လာ
ပြင်ပရွှေဈေးနှုန်း
-အခေါက်ရွှေ တကျပ်သား (ပြင်ပဈေးကွက်)
ရောင်းဈေး ၆၃၅၀၀၀၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး ၆၃၁၀၀၀၀ ကျပ်
-၁၅ ပဲရည် တကျပ်သား
ရောင်းဈေး ၆၁၅၀၀၀၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး ၆၁၁၀၀၀၀ ကျပ်
“လက်ရှိ ရွှေဈေးကွက်အတွင်း ဈေးနှုန်းအတက်အကျ မငြိမ်သေးတဲ့အတွက် ရောင်းမှား၊ ဝယ်မှား မဖြစ်ဖို့ သတိပြုစေလိုပါတယ်။”
(ရွှေဈေးနှုန်းများ အချိန်နှင့်အမျှ ပြောင်းလဲနိုင်သည်။)
#နိုင်ငံခြားငွေလဲလှယ်နှုန်း
-မြန်မာနိုင်ငံတော်ဗဟိုဘဏ် ရည်ညွှန်းငွေလဲနှုန်း
အမေရိကန် တဒေါ်လာ - ၂၁၀၀ ကျပ်
ပြင်ပပေါက်စျေး
-အမေရိကန်ဒေါ်လာ
ရောင်းဈေး - ၄၅၅၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၄၄၅၀ ကျပ်
-စင်္ကာပူဒေါ်လာ
ရောင်းဈေး - ၃၄၂၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၃၃၅၅ ကျပ်
-ယူရို
ရောင်းဈေး - ၄၈၃၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၄၇၀၀ ကျပ်
-ထိုင်းဘတ်
ရောင်းဈေး - ၁၃၄.၂၃ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၁၃၀.၇၂ ကျပ်
-မလေးရှားရင်းဂစ်
ရောင်းဈေး - ၁၀၃၅ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၁၀၀၅ ကျပ်
-တရုတ်ယွမ်
ရောင်းဈေး - ၆၂၅ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၆၀၉ ကျပ်
-ဂျပန်ယန်း
ရောင်းဈေး - ၂၉.၆၆ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၂၈.၈၉ ကျပ်
-အိန္ဒိယရူပီး
ရောင်းဈေး - ၅၂.၃၈ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၅၀.၉၈ ကျပ်
-ကိုရီးယားဝမ်
ရောင်းဈေး - ၃.၃၃ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၃.၂၃ ကျပ်
-စတာလင်ပေါင်
ရောင်းဈေး - ၅၇၈၅ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၅၆၄၅ ကျပ်
-ဩစတြေးလျဒေါ်လာ
ရောင်းဈေး - ၂၉၈၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၂၉၀၀ ကျပ်
-ကနေဒါဒေါ်လာ
ရောင်းဈေး - ၃၂၂၀ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၃၁၃၅ ကျပ်
-ဟောင်ကောင်ဒေါ်လာ
ရောင်းဈေး - ၅၇၂ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၅၅၇ ကျပ်
-ယူအေအီး
ရောင်းဈေး - ၁၂၁၈ ကျပ်
ဝယ်ဈေး - ၁၁၇၈ ကျပ်
ငွေလဲနှုန်းများ အချိန်နှင့်အမျှ ပြောင်းလဲနိုင်သည်။
#ကြက်သားမဆလာဆီပြန်
ကြက်သားကိုဟင်းခတ်မှုန့်နယ်ထား ကြက်သွန်ဖြူနီညက်အောင်ထောင်း ဆီသပ် ငရုတ်စိမ်းမှုန့်ထည့် ကြက်သားထည့် ဟင်းခတ်မှုန့်ထည့် ရေထည့် အုပ်ထား ရေခမ်းလို့အဆီပြန်ပြီဆိုမဆလာအုပ် ရှယ်ဘဲ …
ငါးတန်ကို ဆား၊အရသာမှုန့်၊ငံပြာရည်၊ပဲငံပြာရည်အကြည်၊ဆနွင်းမှုန့်တို့နဲ့နယ်ထားပါကြက်သွန်နီ၊ဖြူကိုထောင်းထားပါ။ဆီအိုးတည်၊ဆီဆူရင်အရောင်တင်မှုန့်၊ဆနွင်း၊ငရုတ်အကြမ်းဖတ်ထည့်ပြီးဆီသတ်ပါ။ပြီးရင် ငါတန်ထည့်လုံးပါ။မဆလာ
ထည့်ပါ။ပြီးရင် အဖုံးအုပ်ထားပါ။ငါးလုံးရေခမ်းမှ ချဉ်ပေါင်ထည့်ပါ။ရေထည့်ပါ။
ငါးကျက်ရင် ငရုတ်သီးစိမ်း ရှမ်းနံနံအုပ်။အရည်စပ်စပ်ချပါ။ငါတန်ချက်ရင် သတိထားရမှာက ကြက်သွန်တ်ေမများဖို့ရယ် အကြာကြီးမချက်ဖို့ရယ် သတိထားပါ။ကြာသွားရင် ငါးတွေက ပျစ်တွဲကြီးဖြစ်သွားတတ်ပါတယ်
ငါးပြေမ ဆီပြန်
ငါးပြေမ အကောင်ကြီးကြီးရလို့ချက်စားတယ်တို့ ဘာတို့ပေါ့ငါးကို သန့်စင်ပြီးမန်ကျည်းရည် ဆားနှင့်နယ်ပြီး တိုက်မယ်ငရုပ်သီးအပုခြောက်ထောင်းထားမယ်ကြက်သွန်ဖြူ နီ ခြစ်ထားမယ်ချက်မည့် ဒယ်အိုးထဲမှာ ဆီထည့် နနွင်းထည့် ခြစ်ထားသော ကြက်သွန်ဆီသတ်မယ်။ဆီသတ်တာ ရပြီဆိုလျှင်ကြိတ်ထားသော ငရုပ်သီထည့် ဆီသတ်ဆီပြန်ပြီဆိုလျှင် ငါးထည့် မန်ကျည်းရည်တစ်ခါထဲထည့် ဆားအရသာသွင်းပြီး ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီးငါးကျက်အောင်ချက် ဆီပြန်ပြီဆိုလျှင်နံံနံပင်အုပ်၍ သုံးဆောင်ပါ။
သင်္ဘောသီးချဉ်ဟင်း
————————-
ဘူးသီးချဉ်ရည်ဟင်းလိုပဲ လုံးချက်ချက်ထားတာပါ
ကြက်သွန်ခရမ်းချဉ်သီးတစ်လုံးစီ ပါးပါးလှီး ကြက်သွန်းဖြူထောင်းထည့် ငပိ အနည်းငယ် ဆား ရသာမှုန့် နနွင်း ဆီတစ်ဇွန်း နဲ့ သင်္ဘောသီးအစိမ်းကို ပါးပါးလှီးထည့်ပါ ရှမ်းနံနံ(သို့)ဗမာနံနံ ထည့်
ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီး အဖုံးအုပ်ထားပြီးချက်ပါ ရေခန်းပြီး ငပိစိမ်းနံ့ပျောက်ရင် လုံးပါ မကျည်းမှည့်ရေဖျော်ထားတာ ထည့်ပါ ရေနွေးလိုသလောက်ထည့်ပါ
ခဏထားပါ
သင်္ဘောသီးလဲကျက်ပြီ အချဉ်အငံ အရသာ ကိုယ့်စိတ်ကြိုက်မှာ သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ