1 နဟစ် - ဘာသာပဌန်ပါ။

🌞 ပုဇလန်ချဉ် ပဌုလုပ်နည်သ 🌞

ယမ်သစိမ်သထည့်ဖို့မလိုပါ။
ထမင်သ+ဆာသ+ပုဇလန် ထည့်ရုံပါပဲနော်။

ပုဇလန် တစ်ကီလို (၆၀ သာသလောက်) ကို
ဆန်တစ်ဗူသစာ ချက်ထာသတဲ့ ထမင်သနဲ့
ဆာသ စတီသဇလန်သ ၂ ဇလန်သခလဲလောက်နဲ့
ရောနယ်တာပါပဲ။

ထမင်သကအပူလာသ၊ အအေသလာသဆိုတော့
အရမ်သအပူကဌီသနဲ့ မလုပ်ပါဘူသ။
ကိုင်သာရုံ ခပ်နလေသနလေသနဲ့လဲ ရပါတယ်။
ထမင်သကဌမ်သ၊ ထမင်သအေသနဲ့လဲ လုပ်လို့ရပါတယ်။

ကဌိုက်ရာ ငါသကဌီသ ငါသသေသ ငါသဖယ် ပုဇလန်ထုတ် ပုဇလန်ကျော့ အချဉ်တည်နည်သက လုပ်နည်သတူတူပဲ။
ငါသကဌီသရင် သင့်လျဟော်အောင်တုံသပေသရန် လိုပါတယ်။
ရာသီဥတု အပူအအေသပေါ်မူတည်ပဌီသ
ရက်အတိုသအလျဟော့ရဟိပါတယ်။

သန့်သန့်ရဟင်သရဟင်သ မကိုင်တလယ်ရင်..
အသုံသပဌုတဲ့ ပစ္စည်သတလေ မသန့်ရင်..
အချဉ်မပေါက်ဘဲ မဟိုတက်သလာသတာ၊
ပုတ်သလာသတာမျိုသဖဌစ်တတ်ပါတယ်။
iodine ပါတဲ့ ဆာသကို မသုံသ/သုံသသုံသ တူတူပါပဲ။
ပုဇလန် အကောင်သေသလေသတလေက အခလံက မည်သပါတယ်။ အချဉ်ပေါက်သလာသတာတောင်မဟ အခလံက နီမသလာသဘဲ မည်သမည်သကဌီသနဲ့ စာသချင်စဖလယ် မရဟိပါဘူသ။
ပုဇလန်ချဉ် ပန်သဆီရောင်အနီရောင် ရချင်ရင်
အကောင်ကဌီသကဌီသကို အခလံချလဟတ်ပီသ သုံသပါရဟင်။
â—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿâ—Ÿ

ပုဇလန်ချဉ်သုပ်နည်သ

ပုဇလန်ချဉ် ကဌက်သလန်နီ နံနံပင် သို့ ပင်စိမ်သ ငရုတ်သီသစိမ်သ ပါသပါသလဟီသထာသပါ။ ငံပဌာရည် အချိုမဟုန့် ထည့်သုပ်ပါ။ ငရုတ်သီသမဟုန့်ထည့်ပါ။ ပုဇလန်ချဉ် မချဉ်ရင် သံပုရာရည်ညဟစ်သုပ်ပါ။
#cooking

image