မြီးရှည်ကြိုက်သူတို့အတွက်
မြီးရှည်ကောင်းကောင်း ပြုလုပ်နည်းလေးကို မျှဝေပါရစေဗျ…
မြီးရှည် ပြုလုပ်နည်း
အရင်ံဆုံး ကြက်သားပဲငပ်ိအနှစ် ချက်ရပါမယ်။
(ပုံလေးတေမှာ ချက်နည်းရေးထားလို့ ဝင်ကြည့်ပေးပါ)
နှမ်းဆီ၊ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်၊မြေပဲလှော်ထောင်း ၊ဆားရေ …ပြုလုပ်ရပါမယ်
(ရှမ်းခေါက်ဆွဲ၊တိုဟူးနွေးနဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်း အားလုံးနီးပါးတူပါတယ်…
အဓိက က ကော်ရည်ပါ
(ဖျော်စပ်နည်း ပုံမှာကြည့်ပေးပါ)
ပဲပင်ပေါက်ကလေး ပြုတ်ထည့် ၊ကြက်သွန်မြိတ် ကြိုက်ရင် ထည့်ပါ
အရသာအတွက်
ပဲငံပြာရည် အပျစ်၊အကျဲ ထည့်ပါမယ်
ပြီးရင် ပြင်ဆင်ထားသည်များကို ပန်ကန်ထဲထည့်ကာ ပြင်ပြီး၊ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ…
အရိုးပြုတ်ရည် တခုခုကို ဟင်းရည်ကျိုပြီး သောက်ရင်တော့ အရမ်းကို လိုက်ဖက်သောပါပဲဗျ…
မြီးရှည်ကြိုက်တဲ့သူတေ လုပ်စားကြည့်ပါ…
အဆာပလာအစုံထည့် မုန့်ပွဲပြင်ထားတာ…ကော်ရည်ရွှဲရွှဲလေးနဲ့🤤
ငရုတ်သီးကြော်လေး ထည့်စားမြီးရှည်ဖက်
နန်းသေးလည်းမက နန်းလတ်လည်ူမကျ size လည်း အဆင်ပြေ
စားရတာလည်း မုန့်ဖက် အစိုအတိုင်းဘဲ
ကော်ရည်
ပြောင်းကော်မှုန့်ကို ရေ၅ဆ လောက်ထည့်ပြီး ရေနဲ့ ကော်မှုန့်ကို အရင်ဖျော်ထားပါ။
ပြီးမှ ဒယ်အိုးထည့်ကို ဖျော်ထားတဲ့ အရည်ကို ထည့်ပြီး မီးအေးအေးနဲ့ကျိုပေးပါ။အဆက်မပြတ် မွှေပေးရပါမယ်.
ကျဲကျဲလေး ကျိုပေးပါ။ ရေနည်းရင် တန်းခဲပြီး ပစ်တုံးကြီး ဖြစ်သွားတတ်လို့ပါ။
အတွဲအဆက်၄မျိုး
နှမ်းဆီချက်
နှမ်းနဲ့ တရုတ်မဆလာ မွှေထားတဲ့ထဲကို ဆီပူပူလေး လောင်းထည့်ပါ။ မွှေးကြိုင်သော နှမ်းဆီချက် ရပါပြီ…
ကြက်သွန်ဖြူဆီချက်
ကြွက်သွန်ဖြူ၊ နံနွင်းတို့ကို မီးအေးအေးနဲ့ ဆီသတ်ပါ။
မြေပဲထောင်း
မြေပဲကြော်ကို မကျေတကျေ ထောင်းထားပါ
ဆားရေ
ကြက်သားပဲငပ်ိချက်
ကြက်သားကို အတုံးသေးသေးလေးတေလှီးပြီး ဆား၊ခရုဆီ၊တရုတ်မဆလာတို့ထည့်နယ်ပြီး၊ အသားထဲ စိမ့်ဝင်စေရန် ၁၅မိနစ်လောက်နှပ်ထားပ့ါမယ်။
ကြက်နီ/ဖြူ၊ဂျင်းတို့ကို ထောင်းထားပြီး ဆီသတ်ပေးပါ။
ကြက်သွန်နွမ်းလာလျှင် နံနွင်း၊အရောင်တင်မှုန့်တို့ကိုထည့်ပါ။
အနံ့မွှေးလာလျှင် ခရမ်းချဉ်သီးကို ထည့်ပါမယ်။
ခရမ်းချဉ်သီး လိပ်လာလျှင် ကြက်သားထည့်ပါမယ်။
ကြက်သား မကျက်တကျက်မှာ ပဲငပိကို ရောထည့်ပါမယ်
ဆီပြန်လာလျှင် ရပါပြီ…ရေနွေးထဲကို ဆား၊ရှာလကာရည်၊ ကြက်ဖြူ၊နံနံ တို့ကို ထည့်ပြီး ဖျော်စပ်ထားပါ။
စူးရှရှနဲ့ အးသာက်ု ပိုပြီးထိမိစေပါတယ်…
မုန့်ဖက်လေး သုံးထားတာပါ
ဆန်ဖက်ဆို ရတယ်နော်
#crd

image
//