36 ပတ် - ဘာသာပြန်ပါ။

ရွှေပဲရွက် ပဲပြား ပာင်းချို

ရွှေပဲရွက်တွေ မနှစ်ကဆို ဒီအချိန် အသီးအရွက်
ဆိုင်တော်တော်များများမှ၀ယ်လို. ရနေပါပြီ။ ဒီနှစ်တော.
တရုပ်ပြည်က မသွင်းတော.လို.လားမသိ ရောင်းတာ မတွေ.ရသလောက်ပါပဲ။
ရှမ်းပြည်ကေ၇ွပဲရွက်လို မနူးညံပဲ အနဲငယ်ကြမ်းပေမယ်.
စားလို.တော.ဖြစ်နေတာပဲလေ..
ပာင်းချိုချက်စား၊ကြော်စား၊သုပ်စား၊တိုပာူးနွေး
ထဲထည်.စားနဲ.အဆင်ပြေတယ်…

ရွှေပဲရွက် ပဲပြားပာင်းချိုအတွက်
-ရွှေပဲရွက် - (20 g အရိုးသင်ပြီးသားကိုရေဆေးပြီး
ရေစစ်ထားပါ။
-ပဲပြား(သို.) တိုပာူးစိမ်း - တစ်တုန်းရဲ.တ၀က်ကို
ရေဆေးပြီးရှစ်ပိုင်းပိုင်းထားပါ။
-ကြက်ရိုး (သို.) ၀က်ရိုး (30 g ကို ရေဆေးပြီး ဆားနှင့်
အရသာမှုန်.ထည်.ကာနယ်ထားပါ။
-ကြက်သွန်ဖြူ ( 5)မွာကို အခွံခွာရေဆေးပြီး ဓါးပြားရိုက်ထားပါ။
-ဆား၊ အရသာမုန်.၊ ငံပြာရည်၊ ငရုပ်ကောင်း

-ပာင်းချိုချက်မည်.အိုးထဲသို. ရေ 1.5 liter ထည်.ပြီး
မီးပြင်းပြင်းနှင့်တည်ကာ ရေဆူလျှင် ဓါးပြားရိုက်ထားသော
ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ကြက်ရိုး၊ ဆား၊အရသာမုန်.၊ငံပြာရည် တို.ကိုထည်.ကာ 15 မိနစ်ခန်. အိုးဖုံးပိတ်
ကာမီးပြင်းပြင်းထားပါ။ ထိုနောက် ပဲပြား နှင့် ရွှေပဲရွက်ကိုထည်.
ကာ မွေပြီး 3 မိနစ်ကြာလျှင် ငရုပ်ကောင်းခတ်ကာ
အရသာရှိသော ရွှေပဲရွက် ပဲပြားပာင်းချိုကို သုံးဆောင်
လို.ရပါပြီရှင်..

-သက်သတ်လွတ် စားသူများ ကြက်ရိုးနှင့် ငံပြာရည်
မထည်.ပဲချက်စားနိုင်ပါတယ်ရှင်..

image